Tranebærstien (Bogafjell G4): Åpning av siste felt på Bogafjell!

Tranebærstien (Bogafjell G4): Åpning av siste felt på Bogafjell!
17.10.2022
ordf%C3%B8rer

En fin åpning av siste felt på Bogafjell: Tranebærstien, men samtidig en vemodig avslutning av eventyret vi har hatt på Bogafjell.


I dag har vi hatt åpning av siste felt på Bogafjell: Tranebærstien, som også marker slutten på utbyggingen av Bogafjell.

Første avtalene for utbygging ble inngått for 40 år siden, og siden den gang har feltet blitt bygd ut med boliger som huser ca. 8000 mennesker.

I dag var blant annet utbyggerne, entreprenør, prosjekt- og byggelederen tilstedet for å se ordfører "klippe snoren" for det nye feltet. I tilegg til de som er med på å skape feltet, har vi hatt flott dans fremført av Kreativ Barnehage. Til tross for et typisk høstvær, koste vi oss alle med kake og kaffe/saft.

På siste feltet, Tranebærstien, har vi valgt å legge ned ekstra kvaliteter i form av en "shared-space" gate, som skal fungere som et sambruksareal for ulike brukergrupper. Gaten får ulike fartsdempende tiltak, som skal gi trygghet for myke trafikanter og lek for barna. Det er etablert sittegrupper, lekeområder og grøntsone, samtidig som bilen får plass! 

Vi håper gaten vil gi Tranebærstien et ekstra godt bomiljø gjennom tryggheten og et samlede miljø for alle aldersgrupper mellom boligene.

Vi takker alle som deltok på åpningen av siste feltet og gleder oss til å følge med på gaten!

 

SISTE NYHETER

Sørbøhagane B11: Rygehus er vinner av prosjektkonkurransen på felt KS1.
Les mer
Sørbøhagane B11: Hellvik Hus er vinner av prosjektkonkurransen på felt KS2.
Les mer
Overflytting av virksomhet til linjeorganisasjonen i Sandnes kommune.
Les mer
Kleivane B3/B4: 13 søkere til prosjektet til Hellvik Hus i Kleivane.
Les mer
Kleivane B3/B4: Hellvik Hus ute i salg med seks eneboliger i rekke!
Les mer
Først og fremst Sandnes.